top of page
Op zoek naar warmtelekken?

Meten is weten - ga met een warmtecamera op zoek naar warmtelekken! 

​

Een warmtebeeldcamera is een heel speciaal soort camera die niet naar het zichtbare licht kijkt, maar naar infraroodstraling. Hierdoor ziet de camera niet wat de kleur van iets is, maar wat de temperatuur is. Met deze camera kun je warmtelekken zichtbaar maken, je huis beter leren  kennen, zien waar je nog aanpassingen kan maken om op de stookkosten te besparen.

Voor duidelijke beelden is wel enige oefening nodig - daarom ondersteunen we je bij de opnames met een ervaren energiecoach! â€‹

​

​

​

​

​

​

Aan een warmtescan zijn geen kosten verbonden;  als je de mogelijkheden hiertoe hebt vragen je wel om een donatie voor onze Deelwinkel.  

warmtescan - hittescan

Waarom een Warmtebeeld?

​

Het is een handige manier om te zien waar de warmte in je huis verloren gaat en waar het de moeite waard is om extra isolatie aan te brengen.

 

Goede isolatie maakt je huis niet alleen comfortabeler, maar ook gezonder: slechte isolatie (koudebruggen) kan leiden tot vochtvorming, schimmel in muren, houtrot in vloeren en daken.

​

Met behulp van een warmtebeeldcamera kunnen de volgende gebreken worden opgespoord:

​

  • Gebrek aan isolatie

  • Natte of uitgezakte isolatie

  • Koudebruggen (in de isolatie)

  • Kieren, naden en gaten 

  • Bouwgebreken en Lekkages

​

Slechte isolatie kan in een gemiddeld huis jaarlijks tot wel €1000,- aan stookkosten besparen. 

Warmtebeelden in de zomer! 

Een zomerse warmtescan?

 

Dat klinkt gek!

 

Maar wist je dat je met een professionele infrarood camera snel warmtebeelden van je woning kan maken? Meestal wordt dit in de winter gedaan. 

​

​

Zomerse warmtebeelden kunnen je een goed idee geven waar de warmte precies je koele ruimtes binnendringt. Zo voorkom je onbedoelde opwarming en blijven je kamers lekker koel. En ook groen doet het ook fantastisch tegen hittestress!

 

Dat blijkt onder andere uit de warmtescans van de Wijksafari hitte in Bottendaal, Nijmegen (zie afbeelding ). Het groene dak (meetpunt 2) is ruim 20°C koeler dan het saaie bitumen dak (meetpunt 1).

 

Boomtastic!

Koen Geraedts Hitte in de stad
bottom of page