top of page
Pink Sugar
Zoeken

Dag van de Duurzaamheid

Elk jaar vieren we samen met basisscholen in Delft de Dag van de Duurzaamheid van het Onderwijs. We organiseren leuke activiteiten en interactieve workshops.


De kinderen leren op een speelse manier over hernieuwbare energiebronnen en het belang van milieubewustzijn. Ze kunnen deelnemen aan creatieve knutselprojecten, zoals het maken van mini-windmolens, het bouwen van bijenhotels van restmaterialen, of het spelen van een reuzen ganzenbord over mobiliteit.



Net als voorgaande jaren hebben we ook dit keer een wethouder uitgenodigd, ditmaal Maaike Zwart, om voor te lezen en met de kinderen in gesprek te gaan.

Het is een dag vol plezier, educatie en inspiratie, waarbij we samen werken aan een bewuste en groene toekomst. De betrokkenheid van wethouder Maaike Zwart benadrukt het belang dat de gemeente hecht aan een inclusieve samenleving, onderwijs en duurzaamheid.


Dit jaar was het een bijzondere bijeenkomst; we waren uitgenodigd om deze dag voor alle Delftse leerlingen bij de Maurice Maeterlinckschool te organiseren, en mochten van hun faciliteiten en gastvrijheid genieten.

Na een inspirerende lezing van wethouder Maaike Zwart, waarin ze haar eigen ervaringen met duurzaamheid deelde, kregen de kinderen de gelegenheid om vragen te stellen.


Ze vroegen hoe zij thuis en op school konden bijdragen aan een groenere wereld.


De wethouder moedigde hen aan om klein te beginnen met eenvoudige taken, zoals het vermijden van palmolie in verwerkte producten, en benadrukte dat elke kleine stap belangrijk is.Aan het eind van de dag kregen alle deelnemers ht ganzenboard in klein mee naar huis, als herinnering aan deze leerzame en onvergetelijke dag.


Het was een geslaagde viering van de Dag van het Onderwijs, die zowel de kinderen als de volwassenen inspireerde om met frisse ideeën en hernieuwde motivatie naar een duurzame toekomst te streven.




Comentários


bottom of page